Rangkuman Sumber Berita

Thursday, 9 February 2017

Bila Manusia tidak berduit maka lelaki ini dilayan seperti sampah apabila dia menelefon Hospital bahawa anaknya sudah meninggal dunia .. bila disebut Cas yang dikenakan dia Terpaksa Bawa Mayat Anak Naik Motor Selama 3 Jam Kerana Tak Mampu Sewa Ambulans.. Masya AllahSUJANA membawa motosikal sementara isterinya membonceng di belakang sambil menggendong mayat anak mereka.

Bali: Sepasang suami isteri miskin terpaksa membawa mayat anaknya pulang dengan motosikal kerana tidak mampu membayar kos ambulans.

Wayan Sujana, 45, dan isteri, Wayan Sari, 40, sebelum itu kehilangan anak ketiga mereka yang meninggal dunia di Hospital Sanglah di Denpasar Barat, Denpasar, Bali.

Bayi itu meninggal dunia selepas menjalani beberapa pembedahan lubang dubur.

“Sebaik anak saya meninggal dunia, saya diberikan bil oleh pihak hospital. Kos mengubati anak saya selama 45 hari, sejak dia dilahirkan, mencecah Rp10.934 juta (RM3,300).

“Saya bayar Rp3 juta (RM915). Wang itu hasil pinjaman daripada beberapa jiran. Memang saya tidak mampu menjelaskan bakinya dan tidak tahu bagaimana untuk membayarnya.

“Saya diberitahu saya perlu membayar lebih Rp1 juta (RM305) lagi sekiranya mahu menggunakan khidmat ambulans untuk membawa pulang anak saya ke rumah kami,” kata Sujana.

Perjalanan itu mengambil masa kira-kira tiga jam sebelum tiba di rumah pasangan itu di hospital.
Share:

0 comments:

Post a Comment

Like Us Also

Like Us

Popular Posts

Recent Posts

Unordered List

Text Widget

Pages

Blog Archive

Powered by Blogger.

Copyright © BloG Telor Di Basuh | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com

Like,Share dan Klik (X) Untuk Baca Button Close