Rangkuman Sumber Berita

Thursday, 16 March 2017

Sejak beberapa hari lalu viral dilaman media sosial berkaitan kes 4 beradik ditinggal terbiar dek kerana kematian bapa dan ibu mereka pula lari entah kemana mendapat liputan meluas. Atas keprihatinan orang ramai, ini keadaan terkini mereka. Amat mengejutkan..


Selepas VIRAL 4 Anak Kecil Terbiar, Inilah Keadaan Terkini Buat Netizen LEGA !!! |Sejak beberapa hari lalu viral dilaman media sosial berkait kes 4 beradik ditinggal mati bapa ibu pula entah ke mana di jawa barat.

Susulan kes viral kerkenaan Camat Tanjungmedar, E Heri Purnama mengatakan pihaknya telah membentuk satu team untuk menangani anak yatim yang ditinggal ibunya itu, Ahmad Revan Febriana dan ketiga adiknya yang masih berusia 5 bulan.


“Banyak bantuan yang datang selepas kes viral dilaman media sosial dan perlu dibentuk satu team untuk mengurus bantuan kerana tak mungkin anak kecil itu mampu mengurusnya sendiri.
Team ini juga turut membantu mengasuh anak-anak ini, Kami sudah menghubungi ibunya melalui telepon tapi tidak dapat dihubungi,” kata Heri.
Ia mengatakan jika ibunya pulang, maka akan diberi bantuan modal untuk berusaha dan membiaya kehidupan mereka.
“Untuk kepastian, kami menunggu ibunya pulang dan kalau susah untuk dihubungi, mereka akan menghubungi keluarga dari sebelah bapanya yang ada di Jakarta,” katanya.
Hingga ke hari ini Bantuan terus mengalir ke anak yatim ini. Badan Amil Zakat Nasional (BAZNas) Sumedang mengirimkan bantuan makanan dan juga wang.
“Kami akan terus membantu keluarga ini dan nanti akan diberi bantuan modal untuk mereka, ” kata Ali Badjri, Ketua BAZNas Sumedang.
Video Player
Video Player
00:24
00:51

Share:

0 comments:

Post a Comment

Like Us Also

Like Us

Popular Posts

Recent Posts

Unordered List

Text Widget

Pages

Blog Archive

Powered by Blogger.

Copyright © BloG Telor Di Basuh | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com

Like,Share dan Klik (X) Untuk Baca Button Close