Rangkuman Sumber Berita

Thursday, 20 April 2017

Inilah Biodata Mawar Rashid & Foto Menarik yang Sangat Ohsem, Jangan terkejut tengok foto ke-9.


Siapa Mawar Rashid? Kenapa nama Mawar Rashid ni popular? Kenapa Mawar Rashid ni dah jadi trending?. Mawar Rashid atau Wan Mawar Shaputri Wan Abdul Rashid, yang berkelahiran di negeri Cik Siti Wan Kembang ni adalah retis yang dilahirkan dari laman sosial Keek, sebelum ini ramai yang dah jadi femes dek penangan medan sosial ni kalau dulu Bobo dengan aksi lembutnya, Syasya Solera dengan aksi “Macam cantik jer, Macam Comel jer..!!” dan masih ramai lagi artis kelahiran youtube seperti Najwa Latif, Ainan Tasneem dan ramai lagi yang telah dijadikan artis. Pada mulanya niat untuk memasukkan video kedalam laman Keek hanya sekadar suka-suka ini, mendapat sambutan dan di kongsi pada laman-laman sosial yang lain sehingga aksi kelakar dan kreatifnya pada laman keek menjadi satu hiburan yang pastinya  membuat anda tergelak melihat telatah-telah yang dikongsikan.
So, kenapa dia popular sekarang?
Trending: #MawarRashid #MawarRashidGST #FinalisDewiRemaja #DewiRemaja #KarangKraf
Mawar Rashid merupakan salah seorang peserta akhir Dewi Remaja 2015, kerana sebuah rakaman yang ditemuramah oleh wartawan HLive, Elly mengenai isu semasa berkaitan GST yang tidak dapat dijawab olehnya walaupun telah membuat kajian, telah memberi kesan dan pandangan negatif peminat kepada Mawar Rashid. Rasanya wartawan Elly tak perlulah nak soal lebih-lebih dan bertegas seolah-olah ingin memalukan si Mawar ni kalau dah tahu Mawar Rashid tak dapat menjawabnya dengan betul, apa salahnya cuba “Back-up” dengan  menjawab atau memperbetulkan kesalahan yang dilakukan Si Mawar ni atau cuba beralih kepada soalan yang lain. Be profesional lah kan. Tiada manusia dilahirkan tanpa melakukan kesalahan.
Den tak mau cakap lebih-lebih, nanti kan tak pasal-pasal den kena komen. Den cuma nak bagi tanggapan yang positif jer dekat Mawar Rashid. Tapi kalau nak tau jugak kenapa dia tiba-tiba boleh naik femes, jom baca Mawar Rashid dan isu GST ni. Lebih panas lagi bila Shaarnaz Ahmad memberi komen sidiran pada Mawar Rashid. Tapi Mawar Rashid dah pun meminta maaf atas isu GST yang sebelum ni dia tidak ambil peduli. Cik Mawar.. lepas ni awak kena bersedia dan peka ye pasal isu-isu semasa dalam negeri, jadilah insan yang cantik mulus dan berpengetahuan yer. Bagi penulis, isu GST ni masih ramai lagi yang terpinga-pinga apakah yang dikatakan GST, walaupun pelaksanaanya dah dekat sebulan dijalankan apa yang kita tahu sebelum ni kerajaan dah memberi jaminan yang GST ni takkan membebankan rakyat dan pasti harga akan turun selepas pelaksanaannya dengan menghapuskan SST, semua maklum mengetahui dan dah tahu kan. Erm..




Berbalik kepada Mawar Rashid, berikut adalah sedikit info dan biodata dan laman sosialnya yang boleh anda semua ikuti,
Nama penuh: Wan Mawar Shaputri Binti Wan Abdul Rashid
Nama Popular: Mawar Rashid
Tarikh lahir: 3 April 1995
Umur: 20 tahun (2015)
Asal: Kelantan
Bakat: Modeling
Tinggi: 160 cm
Berat: 45 kg
Mawar rashid Instagram:
https://instagram.com/mawarashid/
Mawar rashid Facebook:
https://www.facebook.com/mawar.rashid.fans
Mawar rashid Twitter :
https://twitter.com/mawarashid
Mawar rashid Keek :
https://www.keek.com/profile/mawarashid








Share:

0 comments:

Post a Comment

Like Us Also

Like Us

Popular Posts

Recent Posts

Unordered List

Text Widget

Pages

Blog Archive

Powered by Blogger.

Copyright © BloG Telor Di Basuh | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com

Like,Share dan Klik (X) Untuk Baca Button Close